Inramning

INRAMNING MED KVALITET & PASSION


En inramning är ett hantverk, en detalj i din inredning men framförallt ett skydd för ditt alster som bevarar det för framtiden. Med syrafria material av högsta kvalitet försluter inramningen ditt verk och gör den åldersbeständig.


Hos oss kan du välja mellan hundratals ramlister och får råd och tips. Rama in enkelt, stilrent, unikt, modernt eller klassiskt. Vi ramar det mesta så som foton, affischer, konst på papper, diplom, textilier och diverse föremål, samt spänner upp och ramar målningar på duk. Vi utför även reparationer och byten av glas och passepartout.


För dig som önskar experthjälp vid upphänging av din inramade konst erbjuder vi "installationsservice". Kontakta oss så berättar vi mer.

Inramning
lister till inramning
inramning hos rammakeriet

 ÄR DIN KONST RAMAD PÅ RÄTT SÄTT?

 

Från sekelskiftet och fram till 1980 användes i allmänhet inte syrafri kartong hos svenska rammakare. Man bör därför vara uppmärksam på konst som är inramad under denna tid. Har du ett konstverk där du tycker att motivet eller passepartouten gulnat kan detta vara tecken på en pågående nedbrytningsprocess och bör då snarast åtgärdas.

 

En godkänd inramning bör innehålla en distanslist eller en syrafri passepartout som separerar glaset från bilden. Bakom motivet bör finnas en syrafri kartong som agerar spärr och yttre skydd. Man förseglar inramningen med tejp på baksidan för att förhindra damm och smuts från att tränga in. Önskas ytterligare skyddande effekt bör man använda ett uv-skyddande glas, sk. art-glas som även har en anti-reflex funktion.

hantverk

VAR RÄDD OM DIN KONST

 

Många konstverk, särskilt teckningar, akvareller och grafiska blad är känsliga för både solljus, värme och fukt. Undvik därför att hänga tavlor i starkt solljus och i närheten av element. Fukt och papper är heller aldrig en bra kombination. Se därför till att du inte förvarar konstverk på ställen som kan drabbas av fukt.

 

När du ska göra rent ett tavelglas är det viktigt att du inte sprutar vatten direkt på glaset, utan använd istället en fuktig trasa så att inget överflödigt vatten kan rinna emellan ramen och glaset.